startpunten van simon parke

Onlangs een interessant boek gelezen? Deel het hier.

startpunten van simon parke

Berichtdoor leonard » ma 23 jan 2012, 09:19

beste reisgenoten,

simon parke is 20 jaar priester geweest in de engelse rooms katholieke kerk. tegenwoordig is hij freelance schrijver van spirituele boeken, geeft hij retraites en is hij therapeut. hij werkt ook mee aan een satirisch radioprogramma...

volgens de schrijver is onze persoonlijkheid een hotel waarin je kan logeren en niet een huis waarin je kunt wonen. om thuis te kunnen komen, moet je voorbij je persoonlijkheid zien te komen. daarvoor is het nodig om wakker te worden.

wie slaapt er? jouw essentie. zoals parke zegt: jouw essentie is een leeuw op jacht, vol krachtige mogelijkheden. de persoonlijkheid is een aasgier die leeft van de restjes. tussen de persoonlijkheid en de essentie handelt de ziel. de ziel is beweeglijk, reagerend op het ogenblik en van groot belang in ons leven.

de tien nieuwe geboden die parke bedacht leiden tot een zinvol bestaan dat alle ruimte geeft aan onze essentie (je ware zelf):

1. wees aanwezig 2. observeer jezelf 3. wees niets 4. onthecht je 5. overstijg het lijden 6. laat je illusies varen 7. bereid je voor op de waarheid 8. scheid je niet meer af 9. ken je ziel 10. wees nergens bang voor


groetjes, leonard.
leonard
 
Berichten: 225
Geregistreerd: ma 24 jan 2011, 08:24

Keer terug naar BoekenWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast