Het Elixer en de Steen

Onlangs een interessant boek gelezen? Deel het hier.

Het Elixer en de Steen

Berichtdoor bastiaan » za 15 jan 2011, 12:38

Het boek "Het Elixer en de Steen" is geschreven door Michael Baigent en Richard Leigh. Dit zijn de auteurs van o.a. het boek "Het heilige bloed en de heilige graal" dat weer ten grondslag lag aan "De Davinci code". In het boek "Het Elixer en de Steen" beschrijven beide heren de rol die de magie, de alchemie en het hermetisme hebben gespeeld in onze beschaving vanaf het jaar nul. Zo gaat het bijvoorbeeld om invloeden in de geschiedenis, de kunst, de politiek, de media en het persoonlijk leven.

Ik heb dit boek tijdens een vakantie gelezen en vond het erg interessant. Wist je bijvoorbeeld dat een figuur als Nicolas Flamel (bekend van Harry Potter en de steen der wijzen) echt heeft bestaan? Daarnaast wordt er in het boek een beeld geschetst van alchemistische magiërs (in vroegere tijden) die door middel van innerlijke processen hun uiterlijke wereld vormden (de innerlijke en uiterlijke wereld vormen 1 geheel).

Daar tegenover staat de Faust figuur, die zijn ziel verkoopt aan de duivel om in te kunnen grijpen in het universum waarvan hij denkt los te staan. De conclusie van het boek: de moderne mens is een Faust figuur die een slaaf dreigt te worden van zijn ratio en van de techniek (die hij niet beheerst).

Ook komen de hedendaagse 'magiërs' aan bod zoals reclame mensen, geestelijk leiders, en politici die proberen de massa te manipuleren met subtiele en mindere subtiele manieren van indoctrinatie.

Hier de link van het boek: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/het-elixer-van-de-steen/1001004002607978/index.html
Avatar gebruiker
bastiaan
Beheerder
 
Berichten: 92
Geregistreerd: ma 03 jan 2011, 19:55

Keer terug naar BoekenWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron